ГоловнеПолітика

Парламент Ізраїлю підтримав свій саморозпуск

Депутати ізраїльського парламенту, Кнесету, попередньо проголосували в середу, 2 грудня, за пропозицію власного саморозпуску. 61 депутат проголосував «за», а 54 — «проти» відповідної постанови. Тепер законопроект про розпуск параменту має схвалити відповідний комітет, після чого він має пройти ще два читання. Втім, вже наступного тижня в Кнесеті може відбутися остаточне голосування щодо саморозпуску парламенту.

До того, як очікується, дві партії, які є зараз коаліційними партнерами, спробують на переговорах уникнути розпуску. Якщо ж переговори провляться, на ізраїльтян у березні або квітні чекатимуть вже четверті парламентські вибори за два роки, інформує AP.

Розпуску парламенту прагне блок «Кахоль-лаван», який є коаліційним партнером партії «Лікуд» прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху. У блоці обвинувачують голову уряду в тому, що він поставив свої правові інтереси вище інтересів країни. Нагадаємо, що раніше цього року Нетаньяху обвинуватили в шахрайстві та хабарництві. Наступного місяця він має з’явитися в цій справі в суді.

Джерело: DW