Світ

Партія екс-глави спецслужб Вірменії закликала сформувати в країні новий уряд

Вірменська партія Батьківщина, яку очолює ексдиректор Служби національної безпеки Вірменії Артур Ванецян, заявила про необхідність формування уряду національної згоди.

Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на заяву пресслужби партії.

«Є один вихід із ситуації, що склалася в країні, — негайна відставка прем’єр-міністра Нікола Пашиняна, який втратив почуття реальності, формування антикризового уряду національної згоди», — йдеться в повідомленні.

До такого кроку партія закликала після обшуків Служби нацбезпеки в будинку Гагіка Царукяна, голови найбільшої опозиційної політсили країни Процвітаюча Вірменія.

«Санкція на кримінальне переслідування Царукяна і кампанія проти нього почалися відразу ж, як він виступив з різкою критикою на адресу влади й заявив про необхідність відставки уряду. Політичні процеси неможливо припинити каральними заходами», — заявили в Батьківщині, назвавши те, що відбувається, «політичним переслідуванням».

Проти Царукяна порушили кримінальну справу про незаконний гральний бізнес, який, за версією слідства, завдав збитків державі у розмірі більш ніж 29 мільярдів драмів (більш як $60 млн). Царукян заперечує висунуті проти нього звинувачення й називає їх шантажем і політичним переслідуванням.

Нагадаємо, на початку липня голова опозиційної політсили Процвітаюча Вірменія (друга за чисельністю в парламенті Вірменії) Гагік Царукян заявив про необхідність відставки прем’єр-міністра Нікола Пашиняна і його уряду.

У відповідь на критику з боку інших партій Пашинян заявив: «Побачите, що ці політичні сили будуть повністю витіснені з політичного і громадського життя Вірменії, тому що своєю діяльністю сьогодні вони фактично будують власний політичний надгробок».

Всі впливові політичні сили Вірменії відреагували на дії влади проти лідера опозиційної фракції.