Політика

Пенс прийняв пропозицію стати віце-президентом у разі перемоги Трампа

Майкл Пенс офіційно погодився на участь у виборах як кандидат на посаду віце-президента від правлячої Республіканської партії. Про це повідомляє ТАСС.

Він виступив в середу ввечері у Форте-Макгенрі в Балтіморі (штат Меріленд) поблизу столиці США в рамках з’їзду республіканців.

«З вдячністю за довіру, надану мені президентом Трампом, за підтримки з боку нашої Республіканської партії і за милістю Всевишнього я смиренно приймаю ваше рішення висунути мене, щоб балотуватися у віце-президенти США і служити на цій посаді», — заявив Пенс.

Він зазначив, що його країна проходить через час випробувань, і порівняв нинішню ситуацію з обороною Форту-Макгенрі, на території якого він виступив з промовою.

«У 2020 році на долю американців випало занадто багато випробувань. Але, на щастя, у нас є президент, який володіє жорсткістю, енергією і рішучістю підтримати нас у скрутну хвилину», — сказав Пенс. Його промова транслювалася з історичного Форту-Макгенрі, гарнізон якого під час англо-американської війни 1812-1815 років успішно захистив гавань Балтімора від атак британського флоту.

Республіканська партія 24 серпня висунула Трампа і Пенса як своїх кандидатів у президенти і віце-президенти на виборах у листопаді. Трамп дасть у четвер формальну згоду представляти однопартійців на нинішніх виборах. На цьому з’їзд республіканців завершиться.

Нагадаємо, загальні вибори в США пройдуть 3 листопада. На них будуть обиратися президент і віце-президент, всі 435 членів Палати представників і третина Сенату Конгресу США, губернатори 13 штатів і територій. Суперником Трампа на виборах стане демократ Джозеф Байден. Його напарником у передвиборних перегонах є Камала Харріс, затверджена демократами як кандидат у віце-президенти.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net