Аналітика

Пентагон хоче врятувати компанію-банкрут OneWeb

Військові США розглядають можливість скористатися послугами супутникового оператора, щоб поліпшити якість зв’язку в Арктиці.

Пентагон має намір допомогти збанкрутілій британській супутниковій компанії OneWeb. Про це заявив заступник командувача штабу Космічних військ США генерал Девід Томпсон, повідомляє Интерфакс.

Зазначається, що Міноборони США розглядає можливість скористатися послугами OneWeb, щоб поліпшити якість зв’язку військових в Арктиці.

Як зазначив Томпсон, Пентагон буде просити Конгрес про фінансову допомогу не тільки для OneWeb, але і для інших збанкрутілих комерційних космічних компаній, багато з яких зіткнулися з проблемами через пандемію коронавірусу.

За інформацією генерала, американські військові розглядають список космічних компаній, які потребують швидкої допомоги. Їх хочуть зберегти на плаву, щоб космічні технології не перекупили потенційні противники США.

Нагадаємо, OneWeb намагається продати свій бізнес в рамках процедури банкрутства. Її представники вже повідомляли про невдалі спроби отримати фінансування через пандемію COVID-19.

За даними західних ЗМІ, китайські компанії вже запропонували OneWeb свою фінансову підтримку.

Раніше компанія вивела на орбіту 74 інтернет-супутники, забезпечивши глобальне покриття.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net