Світ

Пентагон створює групу з вивчення НЛО — ЗМІ

Появу невпізнаних літаючих об’єктів (НЛО), які спостерігали американські військові льотчики, розслідуватиме і вивчатиме спеціальна група, яку створюють у Міністерстві оборони США. Про це повідомила з посиланням на джерела в Пентагоні телекомпанія CNN.

За наявними даними, вестиме проект перший заступник міністра оборони Девід Норквіст. Офіційна заява про формування такої групи буде оголошена через кілька днів, зазначає CNN.

На більш ранніх етапах НЛО займався відділ спеціальних розслідувань ВПС США. Телекомпанія направила запит у Пентагон з проханням прокоментувати цю інформацію, однак відповіді поки не було.

У червні президент США Дональд Трамп пообіцяв подумати над питанням зняття грифа секретності з матеріалів про непізнані літаючі об’єкти і так званий розвельський інцидент, який стався 4 липня 1947 року. На ранчо поблизу Розвелла (штат Нью-Мексико) розбилася повітряна куля, що використовувалася для реєстрації звукових хвиль від радянських ядерних випробувань в рамках секретного проекту ВПС США Могул. Військові приховали походження уламків, що породило безліч конспірологічних теорій, широко розтиражованих місцевими, а потім і національними ЗМІ, про неземне походження об’єкта, що розбився.

У кінці квітня Пентагон опублікував відеозаписи ВМС США, де, як зазначалося в повідомленні для преси, відображені «повітряні явища», які були охарактеризовані як непізнані. Йдеться про кадри, зняті екіпажами американських бойових літаків у листопаді 2004 року і січні 2015 року. Як говорилося в повідомленні, ролики потрапили в інтернет ще у 2007 і 2017 роках, але тоді свого дозволу на їхнє оприлюднення Міноборони не давало, хоча автентичність записів ВМС США згодом визнали.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net