Аналітика

Philip Morris вклала $7,2 млрд, щоб відмовитися від виробництва сигарет

У науково-дослідному центрі в Швейцарії сьогодні працюють понад 400 вчених, інженерів і техніків. Всі вони беруть участь в створенні і оцінці продукції зі зниженим ризиком.

Компанія Philip Morris інвестувала 7,2 мільярда доларів США в дослідження продукції зі зниженим ризиком, щоб у перспективі повністю відмовитися від виробництва традиційних сигарет. Про це заявила керівник відділу з питань науки компанії Філіп Морріс Україна Тетяна Власійчук.

«Ми віримо, що майбутнє саме за інноваційними рішеннями. Більше того, ми активно інвестуємо в цю віру. Ми відкрили свій науково-дослідний (R&D) центр у Швейцарії в 2009 році, і зараз в ньому працюють понад 400 фахівців: науковців, інженерів і техніків. Всі вони беруть участь в створенні і оцінці продукції зі зниженим ризиком і досягли приголомшливих результатів», — повідомила вона.

Власійчук наголосила, що тільки будівництво і оснащення R&D-центру коштувало компанії 650 мільйонів доларів США.

«У дослідження інвестовано 7,2 мільярда доларів США, і інвестиції тривають. Завдяки зусиллям вчених нам вдалося розширити лінійку продуктів зі зниженим ризиком до 4 платформ, серед яких система нагрівання тютюну IQOS», — сказала вона, додавши, що на сьогодні Philip Morris входить в сотню найбільших заявників патентів в ЄС.

За оцінками ВООЗ, сьогодні кількість курців у світі наближається до 1 млрд. Кількість курців в Україні в Philip Morris оцінюють в 7,2 млн осіб. За словами Власійчук, місія Philip Morris — повністю замінити сигарети продуктами зі зниженим ризиком.

Philip Morris International — один з найбільших світових виробників тютюнових виробів. Випускає сигарети більш ніж на 50 фабриках, продає їх у 180 країнах. В Україні компанія виробляє продукцію на фабриці в Харківській області.

У 2016 році Україна стала сьомим ринком, на якому компанія Philip Morris запустила IQOS.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net