Світ

Під час карантину шум у містах знизився на 90%

Шум під час ізоляції замірявся на найжвавіших вулицях міст у 40 країнах світу. Рівень звукового забруднення навколишнього середовища знизився неймовірно.

Вчені з Університету Тулузи провели дослідження і з’ясували, як карантин вплинув на шумове забруднення міст. Виявилося, що за час ізоляції рівень звукового забруднення навколишнього середовища знизився на 90%, пише Phys.org.

Спеціально для дослідження був створений проект Silent Cities (Безмовні міста), в якому вивчався рівень шуму в містах багатьох країн. У ньому взяли участь понад 350 осіб із 40 країн.

Добровольці під час карантину записували 10-хвилинне аудіо на одній із найжвавіших вулиць свого міста, а потім файл викладали на спеціальний портал.

Вчені проаналізували дані і з’ясували, що, наприклад, у деяких районах Парижа за час карантину рівень звукового забруднення навколишнього середовища знизився на цілих 90%.

Це сталося через практично повну відсутність руху автомобілів і залізничного транспорту.

«Всесвітня організація охорони здоров’я виділила шумове забруднення в якості другого за ступенем небезпеки фактора екологічного ризику для людини після забруднення повітря. Кожен п’ятий європеєць піддається постійному шумовому забрудненню, що шкідливе для здоров’я і психіки та позначається на якості життя», — нагадали експерти.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net