Економіка

Підприємства в Китаї почнуть відновлювати роботу

Також у провінції Хубей почнуть відновлювати роботу транспорту. Пасажирам слід доводити, що вони здорові.

У Китаї в Ухані через спад епідемії коронавірусу планують відновити роботу низки підприємств, йдеться в заяві уряду провінції Хубей, пише РИА ru.

Спочатку роботу відновлять найважливіші для розвитку національної економіки і поліпшення добробуту народу підприємства. Серед них компанії, які беруть участь у забезпеченні всього необхідного для профілактики і контролю за епідемією, включаючи виробників медичного обладнання, лікарських засобів, захисних засобів, дезінфікуючих засобів.

Також планується запуск роботи підприємств, діяльність яких необхідна для нормального функціонування комунальних служб міста, в тому числі компаній, задіяних у забезпеченні водо- і електропостачання, опалення, в нафтогазовій галузі, в галузі зв’язку, а також підприємств, що займаються переробкою медичних відходів.

Крім інших, до роботи можуть повернутися всі підприємства, зайняті в забезпеченні жителів міста предметами першої необхідності, в тому числі компанії, що займаються виробництвом, переробкою і постачанням фруктів і овочів, зернових, олій, м’яса, яєць, молока, продуктів водного промислу.

До нормального режиму роботи також дозволено повернутися магазинам, супермаркетам, тим, хто займається оптовою торгівлею сільськогосподарською продукцією, службам доставки, складам, компаніям, що займаються електронною комерцією.

Інші компанії можуть відновити роботу не раніше 20 березня.

Також стало відомо про відновлення пасажирських перевезень в містах і районах провінції Хубей з низьким і середнім епідемічним ризиком. Зазначається, що поїздки відновлять поки тільки в межах самої провінції.

Також це буде здійснено тільки за умови виконання всіх необхідних запропонованих заходів щодо профілактики і контролю за поширенням захворювання.

При цьому, щоб користуватися транспортом, необхідно довести, що людина здорова. Для цього був введений так званий «код здоров’я» або «особистий номер стану здоров’я».

Щоб його отримати, необхідно подати заявку, заповнивши дані про своє здоров’я, повне ім’я, номер посвідчення особи, телефон, надати дані про недавні поїздки, контакти.

Якщо ви здорові і з історією поїздок все гаразд, то ваш код буде зеленим, його треба сканувати при проході в транспорт і громадські місця.

Нагадаємо, в Південній Кореї зросла кількість тих, хто заразився коронавірусом. Спалах епідемії зафіксували в Сеулі.