Men's & Women's

Після 50-річчя жіночий організм особливо потребує вітамінної підтримки

Лікарі не рекомендують самостійно призначати собі вітамінні комплекси і добавки, але попереджають: важливо стежити за тим, щоб щодня ми отримували усі необхідні вітаміни та мінерали у потрібній кількості. І особливо важливо стежити за своїм харчуванням після 50 років: у цей час жіночий організм піддається серйозним випробуванням і особливо потребує підтримки. Розповідаємо, які вітаміни є особливо важливими у цей час, інформує Ukr.Media.

Вітамін D

Дефіцит цього вітаміну у дорослому віці пов’язаний з підвищеним ризиком найрізноманітніших захворювань, які безпосередньо впливають на тривалість життя, від раку до діабету другого типу. Щоб отримати добову норму вітаміну D, достатньо 15-хвилинної прогулянки за сонячної погоди або порції жирної риби.

Кальцій

Рівень естрогену, який перешкоджає вимиванню кальцію з організму, після 50 років різко знижується, і наші кістки, суглоби, зуби стають особливо вразливими. Тому жінкам після 50 років потрібно їсти більше продуктів, багатих на кальцій, і, можливо, навіть приймати відповідні добавки — але лише за призначенням лікаря!

Омега-3

Ці жирні кислоти, на які багаті риба, горіхи, насіння, авокадо та оливки — запорука здоров’я судин і серця. Лікарі припускають, що саме вживання продуктів, багатих на омега-3 — найкращий спосіб продовжити життя і зберегти здоров’я до похилого віку. Після менопаузи наше серце потребує додаткового захисту, тож важливо додати до свого раціону більше продуктів, багатих на корисні кислоти.

Вітамін С

У будь-якому віці вітамін С необхідний для підтримання нашого імунітету, але після 50 років він стає особливо актуальним ще й тому, що бере участь у виробленні колагену, який зміцнює кістки. Добова норма вітаміну С для людей, яким більше ніж 50 років — 500-1000 мг.

Вітамін Е

Цей вітамін сприяє поліпшенню розумової діяльності, зміцнює нервову систему (яка відчуває підвищені навантаження під час проходження через менопаузу). А найголовніше, вітамін Е — потужний антиоксидант, який допомагає клітинам нашого тіла захищатися від вільних радикалів і боротися зі старішанням.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net