Прогрес

Показано місце Землі «на задвір’ї» галактики

Фахівці на фото продемонстрували масштаби Чумацького шляху і технічні можливості людства «промовляти» в космос.

Вчені створили карту нашої галактики Чумацький Шлях, показавши місце Землі в ній. Автором знімка став Адам Гроссман з The Dark Sky Company, повідомляється на сторінці організації.

Фахівці візуалізували масштаби галактики Чумацький Шлях, позначивши, де в ній розташована наша Сонячна система. Фахівці зазначають, що Чумацький Шлях є далеко не найбільшою галактикою у Всесвіті.

Його діаметр коливається від 100 до 180 тисяч світлових років. Це означає, що радіосигнал подолає шлях з одного кінця галактики в інший мінімум за 100 тисяч світлових років.

Для наочності, на знімку є блакитна точка. Вона позначає гурток діаметром в 200 світлових років, в центрі якого перебуває Земля.

Саме таку відстань подолали перші радіосигнали із Землі. При цьому в радіусі 200 світлових років не виявлено жодної потенційно населеної екзопланети.

Наприклад, відстань від Сонця до найвіддаленішої планети системи Нептун становить всього 4 504 299 579 кілометрів, що дорівнює +0,000476104841169972 світлових років.

Раніше повідомлялося, що в нашій галактиці кілька десятків цивілізацій. Також відомо про те, що була виявлена ​​найдавніша рідкісна галактика.