Політика

Польща підрахувала видані українцям візи за перше півріччя

За півроку Польща видала на 44,2% менше віз українцям, ніж за аналогічний період минулого року.

За перші шість місяців 2020 року польська влада видала громадянам України 270 360 віз. У минулому році за аналогічний період було видано 484 377 віз. Про це в неділю, 26 липня, повідомляє Укрінформ з посиланням на МЗС Польщі.

Дипломати уточнюють, що влада Польщі видала українцям 269 875 національних віз (типу D), що на 44% менше торішнього показника, а також 485 шенгенських віз (типу С) — на 77% менше, ніж рік тому.

«Таке різке зменшення кількості виданих віз пов’язане з пандемією коронавірусу, зокрема найбільше падіння спостерігалося у другому кварталі, коли через карантин — з 16 березня по 4 травня — не працювали польські консульства і візові центри в Україні», — повідомили у відомстві.

Уточнюється, що після відновлення роботи диппредставництв польська сторона почала приймати заявки на отримання робочих віз від українців, які прямували до Польщі на роботу в аграрному секторі та садівництві.

Також повідомляється, що в цілому більшість українців, які зараз перетинають кордон на підставі робочих віз або карт перебування, повинні проходити в Польщі 14-денний карантин. Його пом’якшений варіант можливий в аграрному секторі та садівництві, де допускається виконання робіт уже з першого дня після прибуття до Польщі, але з обмеженням у пересуванні поза місцями роботи та проживання.

Українці також можуть здати тест на коронавірус на 10-й день перебування на карантині і отримати його результат на наступний день. Осіб, у яких підтверджено негативний результат, звільняють від подальшого карантину.

Станом на кінець 2019 року в Польщі перебувало понад 1,3 млн громадян України.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net