Men's & Women's

Польща відклала посилення закону про заборону абортів

Уряд Польщі відклав посилення закону про аборти, яке викликало масові протести по всій країні. Про це у вівторок, 3 листопада, повідомляє CBS з посиланням на заяву керівника канцелярії прем’єра Міхала Дворчіка.

«Зараз йде дискусія, і було б добре витратити час на діалог і знайти нову позицію в цій складній ситуації, яка викликає бурхливі емоції», — заявив глава канцелярії прем’єр-міністра Міхал Дворчік.

Як зазначається, постанову, що посилює закон про аборти, повинні були офіційно опублікувати ще в понеділок, 2 листопада. Але оскільки вона залишається неопублікованою, то не має юридичної сили.

Нагадаємо, 22 жовтня Конституційний суд Польщі визнав незаконним право жінки на аборт у разі виявлення у плода серйозного пороку або невиліковного захворювання. Постанова суду фактично ще більше посилила один з найбільш заборонних законів про аборти в Європі. За польським законодавством дозволеними залишаються тільки аборти в разі зґвалтування чи кровозмішення. Постанова суду набирає чинності тільки після її опублікування, минулого понеділка вона опубліковано не була.

Раніше повідомлялося, що Європарламент стурбований рішенням Конституційного суду Польщі, який передбачає майже повну заборону абортів.

Також, в Польщі жінки-депутати від опозиції перервали засідання нижньої палати Сейму, протестуючи проти заборони абортів через патології плода.