Політика

Польща закриває кордони через коронавірус

Варшава тимчасово відновлює прикордонний контроль із ЄС і вводить заборону на в’їзд у країну іноземців.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький оголосив про режим епідемічної загрози в країні і закриття кордонів через поширення нового коронавірусу. Про це у п’ятницю, 13 березня, повідомило Polskie radio.

«Перед лицем глобальної епідемії або оголошеної пандемії найважливіші слова — це безпека і відповідальність. Ми зобов’язані вжити усіх можливих заходів для гарантування безпеки і здоров’я поляків», — заявив польський прем’єр.

Польща відновить кордон з іншими країнами Євросоюзу на десять днів із можливістю продовження. Для польських громадян, які будуть в’їжджати у країну, передбачений 14-денний карантин.

За словами польського прем’єра, всі зафіксовані випадки зараження коронавірусом були «імпортовані» ззовні, тому влада не може відкривати кордони для іноземців.

Із 15 березня будуть припинені міжнародні авіаційні і залізничні пасажирські перевезення.

Моравецький підкреслив, що кордони залишаться відкритими для ввезення товарів, тому немає підстав побоюватися, що в Польщі закінчаться продукти харчування.

З півночі 14 березня у країні обмежать роботу торгових центрів, відкритими залишаться продовольчі магазини, аптеки, банки. Також буде припинено роботу барів, ресторанів та інших розважальних закладів.

За останніми даними, у Польщі виявили 61 випадок зараження коронавірусом, одна людина померла.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net