Соціум

Помпео повідомив, коли США заборонять TikTok

Президент США Дональд Трамп в найближчі дні заборонить програмні забезпечення, які передають дані владі Китаю, створюючи загрозу національній безпеці Штатів. Про це повідомив держсекретар Майк Помпео в ефірі телеканалі Fox News.

«Президент Трамп сказав: «Досить», і ми маємо намір виправити ситуацію, тому в найближчі дні він вживе заходів щодо широкого спектра ризиків для національної безпеки, що представляють програмне забезпечення, пов’язане з Компартією Китаю», — заявив чиновник.

Нагадаємо, протягом останніх декількох місяців американські офіційні особи неодноразово заявляли, що TikTok становить загрозу національній безпеці через свій спосіб обробляти персональні дані.

У відповідь на це китайська компанія ByteDance, якій належить TikTok, запропонувала передати американські операції сервісу компанії Microsoft. Цим питанням зайнявся Комітет з іноземних інвестицій у США.

Раніше Трамп заявив, що планує заборонити китайську платформу TikTok на всій території США, і виступив проти придбання додатка Microsoft.

У зв’язку з цим американська ІТ-корпорація припинила переговори з компанією ByteDance.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net