Економіка

Попит на нафту скорочується швидше, ніж видобуток — МЕА

.

У 2020 році попит на нафту впаде до рекордно низьких показників і вдвічі перевищить рівень скорочення видобутку, про який домовилися країни ОПЕК+. Про це йдеться в щомісячному звіті Міжнародного енергетичного агентства.

Прогноз передбачає падіння попиту на 8,6 млн барелів на добу, що на 0,7 млн ​​барелів на добу більше, ніж у попередньому звіті. При цьому пікове падіння попиту припаде на другий квартал — на 19,9 млн барелів на добу.

Очікується, що в травні світові поставки нафти скоротяться на 12 млн барелів на добу до мінімуму за дев’ять років — 88 млн барелів на добу.

Квітневу пропозицію нафти з країн, що не входять в угоду ОПЕК+, на чолі з США і Канадою, було на 3 млн б / д менше, ніж на початку року, відзначають експерти.

У МЕА відзначають відновлення економічної активності. Так, наприкінці травня близько 2,8 млрд осіб будуть жити в умовах ізоляції, тоді як у квітні було 4 млрд осіб.

«Економічна активність почала поступове, але крихке відновлення. Проте, як і раніше, зберігається значна невизначеність. Найбільше питання полягає в тому, чи зможуть уряди пом’якшити карантинні заходи, не викликавши відновлення спалахів COVID-19», — йдеться у звіті.

Нагадаємо, угода ОПЕК+ по нафті вступила в силу з 1 травня, країни альянсу безпрецедентно скоротять нафтовидобуток. У травні-червні зниження складе майже 10 млн барелів на добу.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net