Політика

Послаблювати карантин будуть в кожній області окремо

У МОЗ розповіли деталі адаптивного карантину — кожен з чотирьох етапів повинен відповідати певним критеріям.

У Кабміні розробили чотири етапи виходу з карантину, які будуть вводити не синхронно по всій країні, а в кожному регіоні окремо, в залежності від ситуації. Про це на брифінгу в четвер, 14 травня, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Міністерство охорони здоров’я розробило поетапні пом’якшення карантинних заходів. Вони дуже чіткі — і я думаю, що будуть прийняті на найближчому засіданні уряду», — сказав Степанов.

За його словами, є чотири етапи виходу з карантину. Кожному з цих етапів відповідають певні критерії, і під кожен етап є відповідне пом’якшення.

«Які критерії? У нас є кількість випадків за останні сім днів на 100 тисяч населення — це так званий показник інцидентності. Завантаженість ліжок (хворими з) COVID-19 має бути не більше 50%. Кількість тестувань — ПЛР-тестування плюс IFA-тестування, яке ми зараз додаємо, — сім днів на 100 тисяч населення має бути на рівні 15. Кількість нових випадків за останні сім днів до попередніх семи днів — або R-показник — має бути на рівні 0,9-1,0», — сказав Степанов.

Він зазначив, що всі ці етапи будуть вводитися за формулою так званого адаптивного карантину. Оскільки показники різняться по областях, прийнято рішення пом’якшувати карантин в кожному регіоні окремо.

Глава МОЗ підкреслив, що затвердження цих етапів буде на національному рівні, а пом’якшення буде відбуватися на рівні конкретної області.

Також Степанов розповів про рекорди щодо коронавірусу. Зокрема, вперше за добу в Україні одужали більше людей з коронавірусом, ніж захворіли.

Напередодні Зеленський анонсував скасування ще частини обмежень — буде дозволено проведення спортивних заходів, роботу готелів і ЗНО.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net