Men's & Women's

Позашлюбна донька короля Бельгії відсудила титул принцеси

Позашлюбна дочка колишнього короля Бельгії Альберта ІІ — Дельфіна Боель — через суд домоглася титулу принцеси. Про це повідомляє De Standaard.

Жінка виграла семирічну судову тяганину після рішення Апеляційного суду Брюсселя. Тепер дівчина може називатися Дельфіною фон Саксен-Кобургською і «принцесою Бельгії».

Крім того, до неї слід звертатися «Ваша Королівська Високість». Зазначається, що у Дельфіни є діти Жозефіна і Оскар, на яких також поширюється королівський титул і прізвище. Державних дотацій «новоспечена» принцеса не отримає.

Також суд зобов’язав короля Альберта оплатити судові витрати в сумі 9 351,65 євро.

Дельфіна може претендувати на частину спадщини Альберта II, але за новим шлюбним контрактом більшість майна дістанеться королеві Паолі.

Дельфіна Боель подала до суду в 2013 році, щоб оскаржити юридичне батьківство Жака Боеля і визнання батьківства Альберта II. Короля зобов’язали пройти ДНК-тест, який довів, що він є біологічним батьком дівчини.

Раніше повідомлялося, що венеціанську принцесу розкритикували за відверту сукню. Також відомо про те, що екс-король втік з Іспанії через протести.