Світ

Правила тестування на коронавірус оновлять

Міністерство охорони здоров’я України обговорило з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я оновлення правил тестування на коронавірус. ВООЗ обіцяє оновити правила наступного тижня. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Він зазначив, що в протокол із тестування на коронавірусну хворобу введуть швидкі тести на антиген. «Раніше використовувалися швидкі тести на наявність антитіл. Сьогодні в США вже зареєстровано чотири виробники швидких тестів на антиген», — зазначив він.

Крім того, в США випустили свої рекомендації щодо стратегії тестування швидкими тестами на антиген. Ляшко каже, що ВООЗ також оновлює протокол із тестування.

«Ми зараз ведемо переговори з усіма виробниками, які зареєстрували швидкі тести на антиген, для того, щоб вони подали на реєстрацію цих тестів в Україні, і це дозволить нам значно збільшити кількість тестувань», — заявив головний санлікар.

Раніше повідомлялося, що Україна перебуває на 113 місці в світі за кількістю проведених тестів на коронавірус на мільйон населення.

Також стало відомо, що інститут Академії наук досі не отримав грошей на виготовлення тестів щодо COVID-19.