Прогрес

Представлений безпілотний роботрактор майбутнього

Японці показали безпілотний електричний роботрактор майбутнього, який сам приймає рішення, чи виїжджати йому на поле і якими роботами там займатися.

На виставці в японському місті Кіото компанія Kubota презентувала свою нову розробку — X tractor. Електротрактор забезпечили штучним інтелектом, а заряджається він від літій-іонних батарей і сонячних панелей, пише Future Farming.

Роботрактор має систему GPS і різні сенсори, завдяки яким він може самостійно працювати як на звичайних полях, так і на рисових.

Концепт відстежує погоду, ріст сільськогосподарських культур і сам приймає рішення, коли йому слід виїхати на місцевість і виконати певну роботу — посіяти, обробити ґрунт, удобрити або зібрати урожай.

Коліс у X tractor немає. Розробники оснастили машину чотирма гусеницями, кожна з яких має свій власний вбудований двигун. Завдяки цьому кожна гусениця обертається зі своєю швидкістю. Це дозволяє трактору розгортатися практично на одному місці.

Також гусениці забезпечують оптимальне зчеплення з дорогою на різних ділянках.

Мало того, висота основного корпусу транспортного засобу регулюється. Наприклад, коли потрібна додаткова стійкість, висоту корпусу можна зробити меншою, а коли X tractor пересувається по полю з високою травою, — вищою.

Поки невідомі ні вартість роботрактора, ні коли його запустять у виробництво.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net