Політика

Прем’єр спрогнозував майбутнє карантину

Україна не може собі дозволити півроку не працювати, економіку треба запускати, вважає глава уряду.

Кабмін розглядає варіанти можливого ослаблення карантину для запуску економіки, проте це залежить від динаміки поширення коронавірусу на території країни. Про це сказав прем’єр Денис Шмигаль в ефірі ICTV.

Він зазначив, що уряд розуміє, що у людей немає можливості довго «просто сидіти вдома», і тому карантин через коронавірус, можливо, буде значно ослаблений менш ніж через два-три місяці після його введення.

«Ми дуже добре розуміємо, що у багатьох людей, у більшості населення України немає фінансової подушки, і немає можливості три місяці просто сидіти вдома. Люди повинні заробляти гроші, економіку потрібно запускати. Україна також не та багата країна, яка може дозволити собі півроку не працювати, а просто сидіти вдома і дивитися телевізор», — сказав Шмигаль.

Прем’єр запевнив, що влада фінансово підтримуватиме громадян, які залишилися без заробітку:

«Дійсно, через карантин ми багато малого і середнього бізнесу змушені були зупинити, але ми підтримаємо цих людей якраз з цього фонду боротьби з коронавірусом; це передбачається», — сказав він.

За словами глави Кабміну, після великодніх свят уряд буде вирішувати, який сценарій вводити далі: або «китайський» (короткочасні, але дуже жорсткі обмеження), або «більш м’який, але з дуже жорстким виконанням санітарно-гігієнічних вимог» (масковий режим, певне соціальне дистанціювання тощо).

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net