Політика

Президент США призначив Пенса «головним щодо коронавірусу»

Американський президент заявив, що США повністю готові протистояти подальшому поширенню хвороби.

Президент США Дональд Трамп призначив віце-президента Майкла Пенса відповідальним за зусилля уряду в боротьбі із поширенням коронавірусу COVID-19. Про це Трамп заявив на прес-конференції в Білому домі, повідомляє в четвер, 27 лютого, Укрінформ.

«Майкл Пенс буде працювати з професіоналами, лікарями і всіма, хто виявиться залученим до цього», — наголосив Трамп.

Він також зазначив, що США повністю готові протистояти подальшому поширенню хвороби: «Завдяки тому, що ми зробили, ризик для американського народу залишається дуже низьким».

Водночас Трамп не став заперечувати проти ініціативи сенаторів-демократів, які запропонували виділити $8,5 млрд на екстрене фінансування заходів із боротьби з коронавірусом.

«Ми будемо витрачати всі кошти, які будуть виділятися. Але сподіваюся, нам не доведеться витрачати стільки, тому що ми дійсно вважаємо, що зробили чудову роботу і звели небезпеку до мінімуму», — наголосив Трамп.

Нагадаємо, у вівторок Білий дім виступив із запитом до Конгресу про виділення додаткових $2,5 млрд на боротьбу з коронавірусом. Демократи в Сенаті розкритикували його за те, що запит передбачав залучення коштів з інших фондів, в тому числі щодо фінансування боротьби з вірусом Ебола.

А вже в середу лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер запропонував виділити на протидію коронавірусу $8,5 млрд за іншою схемою залучення бюджетних коштів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net