Політика

Президент запропонував Катару інвестувати в Україну

Володимир Зеленський готовий розглянути взаємовигідні умови залучення катарських інвестицій і гарантував їх захист.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані, під час якої заявив, що Київ готовий розглянути взаємовигідні умови для залучення інвестицій із Дохи. Про це 6 травня повідомила прес-служба глави держави.

Відзначається, що Зеленський позитивно оцінив перспективи торгово-економічного співробітництва країн і висловив зацікавленість у посиленні інвестиційної співпраці між Україною і Катаром. Зокрема, йшлося про продовольчу, енергетичну, інфраструктурну та портову сфери.

«Критично важливим для України є розвиток інфраструктури — насамперед сучасних лікарень і якісних доріг по всій Україні. У нас для цього розроблена велика програма. Вартість пріоритетних проектів становить понад 16 мільярдів доларів. Готові розглянути взаємовигідні умови залучення катарських інвестицій. Як президент готовий гарантувати надійний захист катарських інвестицій», — підкреслив глава держави.

Також співрозмовники обговорили ситуацію з поширенням COVID-19 в Україні і Катарі та погодилися координувати зусилля з метою спільної протидії поширенню коронавірусу.

Емір Катару запропонував Україні гуманітарну допомогу у вигляді медичних засобів.

Нагадаємо, у 2019 році приплив прямих іноземних інвестицій в Україну становив 2,5 мільярда доларів, що на 100 мільйонів доларів більше, ніж роком раніше.