Політика

Прийом громадян відновили 40 посольств і консульств України

Прийом відвідувачів відбувається з обов’язковим дотриманням санітарно-протиепідемічних правил країни перебування, рекомендацій ВООЗ та МОЗ України.

Уже 40 посольств і консульств повністю або частково відновили консульський прийом громадян. Про це повідомило МЗС України на своїй сторінці в Facebook.

«З урахуванням епідеміологічної ситуації 40 посольств і консульств України повністю або частково відновили консульський прийом громадян. Прийом відвідувачів відбувається з обов’язковим дотриманням санітарно-протиепідемічних правил країни перебування, рекомендацій ВООЗ та МОЗ України», — йдеться в повідомленні.

Зазначено, що для створення максимально безпечних умов для відвідувачів і консулів посольства України у Великій Британії, Ізраїлі, Латвії, Нідерландах, ФРН почали роботу з використанням попереднього запису через Інтернет по електронній черзі МЗС (е-Черга).

У тих країнах, де ще не ослаблені карантинні заходи, забезпечується обробка невідкладних консульських питань, пов’язаних з пандемією коронавірусу і надзвичайними ситуаціями з громадянами України. До таких ситуацій, зокрема, відносяться смерть, арешт, втрата документів, необхідних для невідкладного повернення в Україну, і т.д.

Напередодні стало відомо, що з 25 травня генконсульство України в Мілані відновлює прийом громадян. Відвідувачі повинні знаходитися в приміщеннях консульства в масках і, за можливості, в рукавичках. При цьому консульство припинило роботу з 25 лютого через пандемію коронавірусу.