Прогрес

Прикордонники України отримали два вертольоти Airbus H125

Вертольоти прибули до Києва з Франції. Планується, що нові вертольоти використовуватимуть для спостережень за держкордоном.

Держприкордонслужба отримала два вертольоти Airbus H125 в рамках міжурядової угоди України та Франції про створення єдиної системи авіаційної безпеки. Про це повідомила прес-служба відомства.

Вертольоти прилетіли до Києва. Перший заступник голови МВС Сергій Яровий заявив, що два вертольоти Н125 дуже економічні, тому підходять для підготовки льотного складу.

«Сьогодні в рамках контракту з французькою компанією Airbus Helicopter ми отримали ще два вертольоти Н125. Вони виконуватимуть завдання з моніторингу державного кордону. Всього в рамках контракту ми вже отримали п’ять вертольотів Н225 для рятувальників і гвардійців. Окремо планується запустити Сервісний центр для обслуговування цієї техніки», — сказав Сергій Яровий.

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко зазначив, що порівняно з Мі-8, які зараз знаходяться на озброєнні у прикордонників, новий екземпляр економічніший у чотири-п’ять разів.

«Ми зможемо на одному і тому ж кількості пального здійснити в п’ять разів більше вильотів. У Держприкордонслужби, дійсно, є потреба в такому невеликому, маневреному, економічному вертольоті, який можна використовувати щодня. З використанням даного типу вертольотів ми досягаємо головного — постійної присутності в повітрі та оперативності реагування на зміни обстановки на державному кордоні. Ми дуже задоволені, бо це сучасний, надійний вертоліт», — сказав Дейнеко, додавши що всього ДПСУ отримає 24 вертольоти такої моделі в різній комплектації.

«Пілоти-прикордонники готові до роботи на вертольотах даного типу. В подальших планах — розгорнути ще дві ескадрильї пілотів. Але це буде тоді, коли ми отримаємо графік надходження нових вертольотів», — зазначив глава ДПСУ.

Заступник голови МВС Сергій Гончаров зазначив, що Н125 — лідер у лінійці легких вертольотів. Держприкордонслужба обрала саме цю модель, тому що вони пристосовані, аби моніторити поточну ситуацію на кордоні.

«Надалі моделі Н125 прилітати в Україну вже зі спеціальним обладнанням для спостереження. Два вертольоти, які прибули сьогодні, будуть використовуватися для підготовки пілотів-прикордонників. Незважаючи на порівняно невеликий розмір, ця машина має велику стабільність польотів, на борт може підняти до шести членів екіпажу, відсутність вібрації в салоні, що необхідно для роботи оператора, і тривалий час знаходиться в повітрі без дозаправки», — підсумував Гончаров.

Нагадаємо, що раніше МВС купило для Нацгвардії вертоліт Super Puma Н225. Саме ця модель має найвищі в авіаційній галузі характеристиками швидкості, дальності польоту і так далі.

Також повідомлялося, що в Україні випробували модернізований вертоліт Мі-2. Під час випробувань було здійснено більше 40 польотів з бойовим застосуванням близько 400 ракет.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net