Соціум

Приватну колекцію картин королівської сім’ї вперше покажуть широкому загалу

Приватну колекцію картин королівської сім’ї вперше за останні 200 років покажуть широкій публіці. Про це повідомляє The Art Newspaper.

За даними видання, це пов’язано з капітальним ремонтом в Букінгемському палаці і необхідністю на час перемістити картини.

В результаті частина з них — 65 робіт — будуть представлені в Королівській галереї в лівому крилі палацу з 4 грудня до січня 2022 року.

Одну з робіт Рембрандта, яка також буде представлена ​​на виставці, — «Суднобудівник і його дружина» (1663) — експерти називають улюбленою картиною королеви Єлизавети II.
«Це абсолютно дивовижне полотно, — заявив охоронець колекції Десмонд Шов-Тейлор. — Не через світло і реалізм. Я хочу сказати, що його персонажі похилого віку буквально відчутні, до них можна доторкнутися. А ще дуже ніжно і трохи глузливо показані відносини між чоловіком і дружиною, через що робота здається дуже сучасною».

Всього в колекції королівської сім’ї близько семи тисяч живописних робіт, 500 тисяч гравюр і близько 30 тисяч акварелей і малюнків. За словами експертів, її загальна вартість (включаючи фотографії, кераміку, скульптури, рукописи і коштовності) становить близько 13 мільярдів доларів.

У центрі колекції роботи старих майстрів, але є і твори сучасних художників, включаючи Енді Уорхола і Аніша Капура.

Раніше картина пензля знаменитого голландського художника XVII століття Рембрандта була продана в Лондоні за 14,5 млн фунтів стерлінгів ($ 18,7 млн). Це рекордна ціна за автопортрет цього художника.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net