Світ

Проблеми Boeing вплинуть на ВВП — мінфін США

Авіакосмічний концерн Boeing — один з найбільших американських експортерів, зазначив Стівен Мнучін.

Проблеми американського концерну Boeing віднімуть 0,5% від темпів зростання ВВП США в 2020 році. Про це сказав міністр фінансів США Стівен Мнучін, повідомив телеканал Fox News.

«Немає сумнівів, що ситуація з Boeing сповільнить економічне піднесення. Boeing — один з найбільших американських експортерів, і проблеми з припиненням польотів літаків 737 MАХ може відняти 0,5 процентного пункту від темпів зростання ВВП в поточному році», — заявив Мнучін.

Глава мінфіну очікує, що економіка США зросте на 2,5-3% в 2020 році, проте «темпи підйому можуть, скоріше, бути ближче до 2,5% з урахуванням коригування показників Boeing».

«Без цієї проблеми зростання склало б 3%. Очевидно, що угода США про вільну торгівлю з Мексикою і Канадою (USMCA), а також торгова угода з Китаєм зроблять великий внесок у зростання ВВП», — додав Мнучін.

Нагадаємо, в грудні Boeing тимчасово припинив виробництво літаків 737 Max, оскільки їх повернення до польотів опинилося під питанням. В ангарах вже скупчилися близько 400 літаків, які не можна передати замовникам до тих пір, поки не буде отримано дозвіл на відновлення їх експлуатації.

Як відомо, з березня 2019 року діє всесвітня заборона на польоти Boeing 737 Max, після двох катастроф цих літаків в Індонезії та Ефіопії.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net