Соціум

Психологи розповіли про найбільш корисні хобі

Улюблені заняття, які дуже добре позначаються на мисленні та інтелекті.

Психологи розповіли про найбільш корисні хобі, які підвищують інтелект і допомагають розвиватися, інформує Ukr.Media.

Читання книг

Важливо не тільки те, що ми читаємо, але і як ми це робимо. Потрібно пам’ятати про дві речі. Перше — це тематика книг. Головне правило успішної людини — не витрачати час даремно. Читайте книги, які допоможуть вам розвиватися у вашому напрямку. Це буде чудовим хобі. Якщо ви журналіст — читайте біографії. Якщо ви інженер, читайте історію створення грандіозних споруд.

Друге важливе правило — читайте вдумливо. Приділяйте цьому певний час, як тренування в спортзалі. Вдумливе читання розвиває мозок, тому що в такому разі ми відтворюємо все в голові, розвиваючи уяву. Це позитивно позначається на мисленні в цілому, на швидкості прийняття рішень, на творчому розвитку.

Регулярні заняття спортом

Не треба навантажувати свій організм, бігаючи по годині, а потім роблячи вправи вдома або в спортзалі. Більшість експертів радить приділяти спорту хоча б 20 хвилин на день.

Приблизно через пару-трійку тижнів у вас вже виробиться стійка звичка. Це корисно тим, що тіло звикає до постійних навантажень, тому вам буде простіше їх збільшувати при бажанні перед початком літнього сезону. Більше того, коли людина фізично активна, вона краще себе почуває, її впевненість у собі росте. Це дуже добре позначається на бізнесі, роботі.

Спортом можна займатися, коли ви відпочиваєте. Наприклад, можна грати в якісь командні ігри типу волейболу або футболу, їздити на велосипеді в нові місця свого міста і навіть виїжджати за межі міста, на природу.

Гра на музичному інструменті

Вчені з’ясували, що люди, які вчаться грати або вже грають на музичному інструменті, набагато краще справляються з творчими завданнями на роботі, в бізнесі. У таких людей продуктивність вища, ніж в інших, тому що, коли ми граємо на гітарі, фортепіано або іншому інструменті, у нас працює і розвивається одразу дві півкулі мозку.

Почніть вчитися цьому. При інтенсивних заняттях ви зможете здивувати кого-небудь своїми навичками гри на гітарі вже приблизно через 2 місяці. У когось це виходить трохи пізніше.

Вивчайте іноземну мову

Це дуже добре розвиває людину. Вчені впевнені в тому, що вивчити мову хоча б до середнього рівня під силу кому завгодно. Просто більшість людей дуже сильно лінуються.

В сучасному світі є величезна кількість відео та аудіоматеріалів, які можуть відмінно вам допомогти. Якщо ви вже знаєте іноземну мову, витратьте пів години в день на те, щоб відновити чи удосконалити навички. Зовсім не потрібно їхати в іншу країну, щоб поспілкуватися з носієм мови. Для цього існують спеціальні доступні сайти.

Грайте у відеоігри

Зрозуміло, не всі ігри розвивають нас. Є різні жанри та типи ігор, які з часом еволюціонували та перетворилися в щось захоплююче. Хорошим помічником будуть ігри жанру стратегія.

Можна пограти в якісь головоломки. Якщо гра не передбачає інтелектуальної складової, можна вибрати щось розслаблююче, але це буде корисно, якщо грати недовго і тільки після роботи, щоб змінити обстановку.

Кажуть, що навіть використання соціальних мереж підвищує інтелект. Вони роблять нас креативнішими. До того ж вони є джерелами знань, адже в них є багато спільнот, в яких люди готові ділитися досвідом.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net