Політика

Рада дозволила лікувати COVID-19 незареєстрованими ліками

Парламент дав добро на використання незареєстрованих в Україні препаратів проти коронавірусу.

Верховна Рада дозволила застосовувати незареєстровані в Україні медпрепарати для лікування хворих на коронавірусі. Про це йдеться в законопроекті №3268 Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19), який Верховна Рада прийняла на позачерговому засіданні, передає Українська правда.

Зокрема, мова йде про лікарські засоби, які рекомендуються офіційними органами США, країн Євросоюзу, Китаю, Ізраїлю та ін.

Крім того, закон дозволяє використовувати зареєстровані лікарські засоби, які первинно не призначені для лікування коронавірусу, але їхня ефективність доведена або їх рекомендують офіційні органи низки держав:
США
країни-члени Європейського Союзу
Велика Британія
Швейцарія
Японія
Австралія
Канада
Китай
Ізраїль
Уточнюється, що цей список країн актуальний для використання рекомендацій щодо зареєстрованих і незареєстрованих лікарських засобів.

При цьому варто відзначити, що, за даними ВООЗ, поки немає жодного препарату з доведеною ефективністю лікування коронавірусу. Центр із контролю і профілактики захворювань у США рекомендує низку препаратів, які можна використовувати при лікуванні: Ремдесивір — противірусний, який експериментально застосовували для лікування лихоманки Ебола; Гідроксихлорохін, який застосовували для лікування малярії, та інші.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net