Світ

Рада ЄС обмежує роботу через коронавірус

У структурах Євросоюзу коронавірус виявили вже у двох чиновників, також захворів співробітник офісу НАТО.

Рада Європейського Союзу обмежує роботу в рамках боротьби з поширенням коронавірусу. Про це йдеться в заяві Ради ЄС.

«Число засідань Ради, її підготовчих органів і робочих груп буде скорочено. Рішення про те, які засідання проводити, будуть прийматися головою регулярно», — йдеться в повідомленні.

Крім того, число делегацій, що беруть участь у засіданнях, також буде обмежено. «Всі групи відвідувачів і несуттєві тренінги будуть припинені. Співробітникам Ради рекомендується обмежити, наскільки це можливо, внутрішні зустрічі і продовжувати скрупульозно дотримуватися рекомендованих гігієнічних заходів», — йдеться в документі.

Також оновлено перелік місць, щодо яких діють обмеження на поїздки співробітників євроінституції, з урахуванням останніх рішень італійської влади.

Як пише Reuters, серед персоналу управлінських структур Євросоюзу виявлено другий випадок зараження коронавірусом.

«Другий випадок коронавірусу було виявлено в Раді Європейського Союзу в Брюсселі минулого тижня. Ця людина була присутня на зустрічі послів 27 держав-членів 2 березня. Усі райони, де особа перебувала, були опечатані і ретельно продезинфіковані», — йдеться в повідомленні.

46 співробітників Ради ЄС попросили залишитися вдома і стежити за своїм здоров’ям.

Минулого тижня інший орган ЄС, Європейське оборонне агентство, повідомило про випадок коронавірусу серед своїх співробітників.

Варто зазначити, що коронавірус виявили й у співробітника штаб-квартири НАТО, яка знаходиться в Брюсселі. Він був заражений під час візиту на північ Італії. Хворий лікується вдома, всі його товариші по службі, які могли контактувати із хворим, також поміщені на домашній карантин.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net