Політика

Рада Європи стурбована порушеннями прав людини в Білорусі

Рада Європи стурбована порушеннями прав людини в Білорусі. Про це заявила генсекретар організації Марія Пейчинович-Бурич, повідомляє прес-служба РЄ.

«Рада Європи вкрай стурбована останніми погрозами щодо прав людини в Білорусі», — сказала вона.

Зокрема, особливо тривожними є повідомлення про переслідування членів Координаційної ради опозиції Білорусі і «відновлені арешти представників громадянського суспільства і простих маніфестантів».

Пейчинович-Бурич підкреслила, що «залякування громадян представниками уряду або іншими силами абсолютно неприйнятне і має бути припинене».

«Продовження цієї незаконної практики пов’язане з ризиком погіршення і без того складної ситуації з непередбачуваними наслідками», — додала вона.

«Існує небезпека, що Білорусь йтиме до держави безправ’я і політичного переслідування», — продовжила дипломат, додавши, що «закликає керівництво Білорусі покласти край цим репресивним заходам».

«Немає іншого шляху, крім вступу в чесний і відкритий діалог з громадянським суспільством для підготовки і невідкладного проведення необхідних реформ», — резюмувала вона.

Нагадаємо, що раніше Лукашенко пояснив насильство ОМОНу «напруженням емоцій». Білоруський президент заявив, що йому «по-людськи образливо» через протести в країні, проте, пояснив це тим, що деякі громадяни забули, з якого стану Лукашенко вивів країну 20 років тому.