Політика

Рада ввела страхування медиків, що працюють з СOVID

У разі смерті медпрацівника від коронавірусу його сім’ї будуть виплачувати півтора мільйона гривень.

Верховна Рада на засіданні в четвер, 7 травня, 336 голосами прийняла законопроект № 3376-1, який підвищує соціальний захист медиків, зайнятих в боротьбі з COVID-19, і членів їхніх сімей.

Законопроект передбачає, що виплати медикам, які захворіли на коронавірус, прирівнюються до виплат учасникам бойових дій.

У разі встановлення групи інвалідності для медпрацівника в результаті зараження СOVID-19 уряд буде виплачувати компенсацію в розмірі 300 прожиткових мінімумів, що становить 600 тисяч гривень.

Виплати сім’ї медпрацівника в разі летального результату складуть 750-кратний розмір прожиткового мінімуму, тобто 1,5 мільйона гривень.

Глава комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький повідомив, що виплати будуть відбуватися тільки в тому випадку, коли у медпрацівника будуть ускладнення від хвороби.

«У законопроекті № 2276-1 сказано, що ці виплати за зараження відбуваються тільки в тому випадку, якщо є наслідки такого зараження. Адже ми з вами знаємо, що 90% хворих на COVID-19 переносять його або безсимптомно, або без наслідків. Там навіть сума більше, ніж в № 3376, але є уточнення, що це (виплати — ред.) йде, якщо є ускладнення, якщо воно призвело до інвалідності. Також, на відміну від № 3376, (в альтернативному — ред.) була збільшена сума в разі смерті медпрацівника. У бюджеті, в стабілізаційному фонді, який утворений урядом на боротьбу з коронавірусом, порахували статистично, що гроші є на такі виплати», — заявив Радуцький.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net