Економіка

Регулятор знизив ставку на міжоператорські мобільні дзвінки

З наступного року можуть подешевшати мобільні тарифи, особливо вартість дзвінків на номери інших операторів.

Національна комісія з регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) прийняла рішення про зниження на третину такси інтерконекту — з 0,12 грн до 0,08 грн з 1 січня 2021 року. Очікується, що це дозволить знизити ціни на дзвінки між мобільними операторами. Про це повідомили в прес-службі регулятора.

Як відзначили в НКРЗІ, таке рішення було прийнято у зв’язку зі збільшенням обсягів міжоператорського трафіку з 5,9% в 2017 році, до 15,4% у 2019 році.

Регулятор очікує, що завдяки зниженню розрахункових такс телеком-оператори отримають можливість: зменшити свої витрати при взаєморозрахунках за послуги пропуску трафіку; збільшити обсяг мережевого трафіку, а також запропонувати споживачам більш привабливі тарифні плани, що включають дзвінки абонентам інших операторів.

При цьому абонентам телеком-операторів, на думку НКРЗІ, це дасть можливість користуватися збільшеним об’ємом пакетних хвилин на всі види телекомпослуг за ту ж вартість; буде сприяти зниженню вартості міжмережевих дзвінків, а також виключить необхідність мати кілька SIM-карт різних операторів телекомунікацій та звертати увагу, на мережу якого оператора телекомунікацій необхідно дзвонити.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net