ГоловнеПолітика

Республіканці розкритикували Трампа через заяви про шахрайство

Ряд представників Республіканської партії США розкритикували президента Дональда Трампа у висловлюваннях про шахрайство на президентських виборах. Вони вважають, що позиція глави Білого дому шкодить Сполученим Штатам, повідомляє в п’ятницю, 6 листопада, dpa international.

Так, Трампа розкритикували конгресмен від штату Іллінойс Адам Кінзінгер, губернатор штату Меріленд Ларрі Хоган, конгресмен з Мічигану Пол Мітчелл і сенатор Пенсильванії Пет Тумі.

За словами Кінзінгера, позиція Трампа стає схожою на «безумство», адже всі сумніви щодо шахрайства повинні розглядатися в рамках правової системи. Крім того, Хоган заявив, що коментарі Трампа «підривають демократичний процес країни».

У свою чергу, Пол Мітчелл заявив, що такі висловлювання Трампа шкодять демократії США.

«Якщо хтось має докази протиправної діяльності, їх потрібно представити і вирішити. Все, що робиться без урахування цього, шкодить цілісності наших виборів, і небезпечно для нашої демократії», — сказав він.

Крім того, Пет Тумі сказав, що не бачить ніяких доказів масштабного шахрайства.

Раніше Трамп заявив, що перемагає з рекордними показниками, якщо вважати тільки законні голоси і розповідав про «масові порушення».

Трансляцію цього виступу Трампа телеканали США обірвали, після чого ведучіі відзначали, що заяви президента «бездоказові» і є «абсолютною брехнею».