Економіка

Рівненська АЕС відновила потужність третього енергоблоку

У роботі перебувають три енергоблоки РАЕС з чотирьох. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.

На Рівненській АЕС завершилися ремонтні роботи на третьому енергоблоці і він був підключений до енергомережі України. Про це напередодні повідомив Енергоатом.

«18 лютого о 6:54 після завершення ремонтних робіт на турбоживильному насосі ТПН-2 і його включення розпочато підвищення потужності енергоблоку №3 Рівненської АЕС (ВВЕР-1000). О 12:54 потужність енергоблоку досягла 100%», — говориться в повідомленні.

Зараз в роботі перебувають три енергоблоки РАЕС з чотирьох. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.

Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався та перебуває у межах діючих норм.

Нагадаємо, увечері 17 лютого енергоблок №3 Рівненської АЕС був розвантажений до 50% від номінальної потужності для ревізії торцевого ущільнення турбоживильного насоса №2.

Також повідомлялося, що на початку лютого на Рівненській АЕС сталося відключення енергоблоку №3 від енергомережі. Тоді реакторна установка перебувала на 35% від номінальної потужності. Але вже на наступний день цей енергоблок знову підключили.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net