Політика

Роботу Ради можуть продовжити на канікули — ЗМІ

Депутат від Слуги народу заявила, що Рада може продовжити роботу через простій, що виник під час карантину, але для цього потрібно рішення усіх фракцій.

Третю сесію Верховної Ради можуть продовжити і на канікули. Про це заявила народний депутат від Слуги народу Олена Мошенець, передає РБК-Україна.

За графіком сесія повинна завершитися 17 липня, тоді парламент офіційно піде на канікули, але в Слузі народу зараз обговорюють можливість роботи влітку.

«Але, можливо, це буде вважатися продовженням роботи. Можливо, буде зміна графіка. Зараз тільки розглядається така можливість», — сказала Мошенець.

За її словами, причиною необхідності ухвалювати закони влітку є кількість законопроектів, які не були прийняті через карантин.

«У нашій фракції обговорювалася можливість проведення ще кількох позачергових засідань, щоб розглянути законопроекти, які необхідно прийняти зараз. Говорили про те, що не вистачає робочих днів, варто було б зібратися. Поки що йшлося про тиждень із 20 по 24 липня. 20-го навряд чи. А 21 — точно може, адже це все-таки символічна дата. Якраз рік парламентських виборів. Тому, можливо, ми скличемо позачергове засідання 21-го числа», — додала депутат.

При цьому заступник голови фракції Євгенія Кравчук пояснила, що законодавча робота парламенту може продовжитися тільки за рішенням усіх фракцій. Крім того, за регламентом необхідно буде скликати окрему позачергову сесію, а не засідання.

«Це повинно бути рішення усіх фракцій, а не окремих депутатів. У випадку дуже нагальних питань Верховна Рада може зібратися на позачергову сесію на вимогу президента або 150 народних депутатів», — сказала Кравчук, додавши, що в Слузі народу не планують довгих канікул.

«21 липня будемо робити звіт за рік роботи. Крім того, продовжиться робота над законопроектами в рамках робочих груп», — резюмувала Кравчук.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net