Прогрес

Rolls-Royce представила легкомоторний електричний літак

Компанія прагне зробити найшвидший апарат подібного типу в світі.

Звичайним легкомоторним літаком нас не здивувати, але RR ACCEL (accelerating the electrification of flight) — це один з перших серійних електролітаків, інформує Ukr.Media.

Інженери заявляють ACCEL як перший повітряний засіб, здатний розігнатися до 300 миль в годину, близько 500 км/год. При цьому середній комерційний авіалайнер зазвичай літає зі швидкістю від 740 до 930 км/год, а так звана мала авіація досягає близько 200 км/год.

Батарейка в ACCEL дасть змогу пролетіти до 400 км (навіть менше години польотного часу), на дальні перельоти літак не розрахований. Пропелер приводиться в рух трьома електродвигунами. Швидкість його обертання нижча, ніж у звичайних літаків, щоб знизити рівень шуму. Але найголовніше, літак не виробляє шкідливих викидів.

Все це є частиною ініціативи Rolls-Royce і є ключовою частиною спроби компанії розвивати польоти з нульовим рівнем викидів. У проекті беруть участь такі партнери, як виробник електродвигунів і контролерів Yasa, а також авіаційний стартап Electroflight.

«Створення найшвидшого в світі повністю електричного літака — це не що інше, як революційний крок в авіації, і ми раді представити проектний літак Accel», — сказав Роб Уотсон, директор Rolls-Royce Electrical.

Взагалі, даний літак — це легка і швидка машина для одного пілота, який захоплюється наругою над своїм вестибулярним апаратом. Скільки буде коштувати такий літак — поки не ясно.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net