Прогрес

Розкрито таємницю структури Всесвіту

У Віденському університеті вчені розкрили загадку однорідності Всесвіту. Про це повідомляє Phys.org.

Виявилося, що пояснити структуру видимого нам Всесвіту можна лише за допомогою гравітації. Раніше вчені використовували для аналізу невеликих відхилень від однорідної геометрії простору-часу рівняння Ейнштейна, що описує космологічні гравітаційні хвилі.

Тепер же дослідники використовували теорію Ейнштейна для вивчення еволюції відхилень від однорідного стану у Всесвіті, які спочатку були сильними.

Раніше для пояснення однорідності Всесвіту вчені використовували теорію інфляції. Вона передбачає, що відразу після Великого вибуху мали відбуватися сильні флуктуації кривизни простору-часу.

Всесвіт протягом тривалого розширення став таким, яким його спостерігаємо ми зараз. Але області Всесвіту, що перебувають задалеко одна від одної, щоб взаємодіяти між собою, також мають однорідне фонове випромінювання.

Вчені прийшли до висновку, що весь спостережуваний обсяг Всесвіту виник в області, яка існувала ще до фази інфляційного розширення. У такому випадку, всі її частини могли взаємодіяти одна з одною, і впливу гравітації було досить для гомогенізації простору.

Раніше було виявлено найпотужніше магнітне поле у ​​Всесвіті. Також писалося про те, що вчені підтвердили нову теорію темної матерії.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net