Соціум

Ряд університетів в США знизили плату через дистанційне навчання

Американські університети, які запропонували студентам перейти на дистанційне навчання, заявили про тиск з боку громадськості та студентів, які вимагають знизити плату за навчання.

Під тиском громадськості та студентів плата за навчання в Джорджтаунському університеті США була знижена на десять відсотків у зв’язку з переходом на дистанційне навчання. Про це, в неділю, 26 липня, повідомляє Financial Times.

Як повідомляє газета, майже дві тисячі студентів Джорджтаунського університету підписали петицію на адресу керівництва вишу, в якій заявили, що перехід на дистанційне навчання привів до скорочення або повного скасування факультативних або практичних занять, а також різко обмежив їх доступ до ресурсів університетського кампусу. При цьому плата за навчання в університеті залишилася колишньою — близько 58 тисяч доларів на рік.

Автори петиції заявили, що в існуючих умовах вартість навчання в 58 тисяч доларів на рік — це «грабіж на великій дорозі». Після того, як це звернення студентів було оприлюднено, керівництво університету знизило плату за навчання на 10%.

Таку ж знижку на навчання оголосив на початку липня і Прінстонський університет.

«Ми визнаємо, що існує різниця між тим, що ми можемо давати дистанційно, і між тим, що ми можемо давати в кампусі», — зазначив президент Прінстонського університету Крістофер Айсгрубер.

Також, коледж Вільямса, штат Массачусетс, оголосив про зниження всіх зборів на 15%, а плату саме за навчання — на 10%.

У той же час, Гарвардський університет виключив будь-яку можливість зниження плати, а Єльський університет підняв її з 55,5 тисячі доларів до 57,7 тисячі доларів на рік.

Раніше повідомлялося, що іноземним студентам, які тільки що вступили на навчання в американські навчальні заклади, буде заборонений в’їзд в США, якщо восени всі заняття в цих закладах у зв’язку з пандемією будуть проходити в режимі онлайн.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net