Соціум

Ryanair тимчасово скасувала штрафи за перебронювання

Ірландська авіакомпанія Ryanair дозволила безкоштовно вносити зміни в бронювання квитків за всіма новими бронюваннями, які будуть зроблені в жовтні і листопаді 2020 року, повідомляє Аvianews.

Відзначається, що якщо пасажир не зможе летіти через заборону влади або ж захоче змінити квиток з інших причин, він це зможе зробити безкоштовно за умови, що новий рейс виконується не пізніше 21 березня 2021 року.

Також запит на зміну авіакомпанія повинна отримати не менше ніж за тиждень до початкового часу вильоту. В іншому випадку Ryanair буде використовувати стандартні правила, які передбачають штраф від 35 до 95 євро за кожний переліт.

У той же час, тимчасова відмова від справляння штрафу з боку Ryanair не звільняє пасажира від можливої ​​доплати різниці тарифів, якщо новий квиток коштує дорожче від старого.

При цьому нова політика стосується тільки випадків добровільної зміни бронювання. Якщо авіакомпанія змінить розклад або скасує рейс, пасажир отримує право на повне повернення сплачених коштів або безкоштовне перебронювання без оплати різниці тарифів.

Нагадаємо, з кінця жовтня Ryanair зробить щоденними рейси з Києва до Берліна. При цьому буде змінений аеропорт прибуття літаків в Берліні — замість Шенефельда вони будуть прилітати в Бранденбург.

Також повідомлялося, що Ryanair відкриває два нових рейси з України в Німеччину — з Києва до Кельна і з Одеси в Дюссельдорф. Обидва рейси заплановані в рамках зимового розкладу Ryanair і будуть виконуватися два рази на тиждень.