Економіка

S&P підтвердило рейтинги України на рівні «B»

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгострокові рейтинги України за зобов’язаннями в іноземній і національній валюті і короткостроковий рейтинг на рівні «B» зі стабільним прогнозом. Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Відзначається, що під прогнозом «стабільний» мається на увазі, з одного боку, ризик негативного впливу несприятливих економічних умов на економіку України, а також можливість розвороту реформ, а з іншого — збільшений обсяг міжнародних резервів.

При цьому рейтинг може знизитися в разі відмови уряду від ряду ключових реформ, зокрема щодо незалежності НБУ, а також, якщо здатність України обслуговувати борг буде поставлена ​​під сумнів, вказали експерти.

У разі ж, якщо темпи відновлення української економіки посиляться протягом року, рейтинг може бути підвищений.

«Кредитні рейтинги України відображають низький дохід на душу населення, а також складні інституційне середовище та політичну ситуацію», — відзначили в прес-релізі.

Також співробітники S&P поки що не прогнозують, як вплинуть нещодавні зміна глави і складу правління НБУ на незалежність регулятора, грошово-кредитну політику, а також відносини країни з основними кредиторами.

Аналітики прогнозують зниження ВВП України на 6% у 2020 році і зростання економіки в 2021 році завдяки пожвавленню внутрішнього попиту.

Як повідомлялося, раніше агентство Fitch Ratings також підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній і національній валюті на рівні «B» зі стабільним прогнозом.