Світ

Сейм Польщі затвердив закон про вибори президента поштою

Польський Сейм зміг подолати вето Сенату на закон про проведення виборів президента країни поштою.

Парламент Польщі ухвалив закон про проведення виборів президента країни дистанційно — за допомогою пошти. Про це повідомляє ТАСС.

Зазначено, що в ході проведеного сьогодні голосування в нижній палаті парламенту Сеймі правляча партія Закон і справедливість (ЗіС) змогла набрати необхідну більшість голосів, щоб подолати накладене раніше на цей закон вето верхньої палати — Сенату.

«Проти сенатської заборони на голосування поштою виступили 236 депутатів, вето підтримали 213, 11 утрималися», — йдеться в повідомленні.

Тепер закон повинен затвердити чинний президент Андей Дуда. Після цього в країні можна буде організувати вибори глави держави за допомогою пошти без необхідності відвідування виборчих комісій.

Раніше стало відомо, що вибори президента в Польщі, які планувалися на 10 травня, не відбудуться через пандемію коронавірусу. Державна виборча комісія через плани в умовах пандемії організувати поштове голосування не підготувала все необхідне для проведення традиційних виборів, а робота над законом про волевиявлення поштою затягнулася. Нова дата виборів у Польщі поки не оголошена.

Також в Польщі пропонували відкласти вибори президента на два роки через COVID-19, внести зміни до конституції і продовжити термін повноважень чинного президента з умовою, що той більше не буде висувати свою кандидатуру.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net