Men's & Women's

Серед електричних пікапів очікується поповнення – Nicola Badger

Nikola Badger: ще один конкурент Теsla Cybertruck.

Ніколи не чули про американського виробника Nikola? Нічого дивного, адже ця компанія спеціалізується на розробці електроводневих вантажівок. Тепер же, завдяки напрацьованим технологіям, компанія вирішила перевірити свої сили в класі пікапів, інформує Ukr.Media.

Презентований позашляховик має ім’я Badger (з англ. «борсук»), це пікап з відносно великою батареєю і водневими паливними елементами. Але для покупців будуть доступні також і повністю електричні версії. Вказані й габарити пікапа — 5900 мм довжини, 1850 мм висоти та 2160 мм ширини. При цьому довжина вантажного відсіку становить 1560 мм.

Серед заявлених характеристик — 917 к. с. пікової потужності силової установки, 1329 Нм крутного моменту, розгін до 97 км/год за 2.9 с. Але для такого автомобіля в пріоритеті — інші характеристики, адже виробник позиціонує Badger в першу чергу як робочий інструмент. Наприклад, заявлено наявність 15-кіловаттного виходу «для використання електроінструментів, світла і компресорів, що дозволить забезпечити 12-годинну роботу на будівництві без використання генератора».

За представленими даними, ємність батареї становить 160 кВт/год, тоді як система паливних елементів видає 120 кВт. З повністю зарядженою батареєю, а також повним баком водню пікап буде здатний проїхати близько 966 км, не використовуючи водень — 483 км. Причому водій зможе самостійно обрати, яке джерело енергії використовувати.

Що стосується потрібної для такого автомобіля інфраструктури, то вже до кінця цього кварталу компанія Nikola планує обрати місця для спорудження 700 водневих заправних станцій.

Офіційно пікап буде представлений в Фініксі (штаб-квартира компанії знаходиться саме там) на заході Nikola World 2020, запланованому на цю осінь. Де саме будуть збирати пікапи, поки не відомо. З іншого боку, в офіційних даних зазначено, що виробництво Badger відбуватиметься у співпраці з іншим автомобільним виробником (яким саме, також не вказується). Перші пікапи повинні зійти з конвеєра в кінці 2021 року.

Конкурентне середовище для Nikola Badger забезпечене. Крім нашумілого Тesla Cybertruck, незабаром на виробничу лінію повинні стати електричний GMC, Hummer, а також електропікап Rivian.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net