Здоров’я

Що робить з нашим мозком всього одна чашка кави

Кава дуже корисна для здоров’я нашого тіла.

Ароматна, освіжаюча, смачна — це все кава. А ще — захищає від раку, допомагає зберегти розум ясним і гострим до старості, підтримує фігуру і здоров’я. Каву давно пора продавати в аптеках — така вона корисна для нашого здоров’я. Не вірите? Подивіться, що відбувається з нашим мозком, коли ми випиваємо достатньо (дві-чотири чашки в день, не більше!) кави, інформує Ukr.Media.

Ми стаємо бадьорими

Кофеїн блокує вироблення аденозину — природної седативної речовини, з-за якої ми й відчуваємо сонливість і втому. Тому після чашечки кави ми відчуваємо себе бадьоріше, а наш мозок і правда готовий продовжувати працювати, працювати та працювати.

Підвищується увага, поліпшується пам’ять

Приходите на роботу і першим ділом відправляєтеся до кавового автомата? Не така вже й погана звичка: кофеїн і правда робить нас більш зібраними, підвищує уважність і допомагає краще справлятися з когнітивними завданнями. Втім, є одне невелике «але»: все це справедливо тільки для тих людей, які не зловживають кофеїном. Простіше кажучи: одна-дві чашки кави в день допоможуть вам зібратися і зосередитися, а ось п’ять-шість — тільки нашкодять.

Підвищується працездатність

Кофеїн підтримує не тільки наш мозок, але і тіло: після чашечки кави ми стаємо більш витривалими та працездатними. Крім того, кофеїн спонукає організм спалювати більше жиру, прискорюючи метаболізм.

Знижується ризик розвитку хвороби Паркінсона

Дорослі люди, які отримували як мінімум 600 мг кофеїну в день (три-чотири стандартних чашечки) у результаті на 30% знижували свій ризик захворіти на хворобу Паркінсона протягом найближчих 10 років: до таких висновків прийшли автори дослідження, в якому взяли участь 300 тисяч добровольців. Річ у тім, що кофеїн захищає нервові клітини, що продукують нейротрансмітер дофамін — саме їх відмирання і відбувається під час хвороби Паркінсона.

…і хвороби Альцгеймера

Кофеїн допомагає знизити кількість бета-амілоїду — шкідливого білка, який, як вважають багато дослідників, є основною причиною захворювання. Як показали результати дослідження, в якому взяли участь 3500 добровольців, люди, які щодня отримують не менше 400 мг кофеїну, у підсумку знижують ризик розвитку хвороби Альцгеймера на 55%.

Проходить головний біль

Це може здатися дивним, але чашка кави й правда може допомогти при головному болі: по‑перше, кофеїн розширює судини головного мозку, які стискаються при головному болі, а, по‑друге, сама по собі ця речовина володіє болезаспокійливою дією. Головне — не переборщити!

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net