Здоров’я

Що відбудеться з організмом, якщо ви будете регулярно вживати імбир

Користь і шкода пряного кореня.

Трави і різні спеції, у тому числі імбир, здавна користуються популярністю не лише через свої смакові, але також і лікувальні властивості. Імбир підсилює смак будь-якої страви і напоїв, а також захищає від гострих і хронічних захворювань, допомагає в схудненні і надає терапевтичний ефект на людський організм, інформує Ukr.Media.

Одна з найбільш самобутніх спецій — імбир — вважається чи не панацеєю від різних хвороб. Причому не лише у східній медицині, але і в країнах Європи. Існує безліч доказів, що підтверджують антиоксидантні, антибактеріальні та протизапальні властивості спеції. Також імбир знижує рівень глюкози і холестерину в крові, позитивно впливає на настрій і сексуальне життя.

Імбир містить мінімальну кількість калорій, але при цьому може похвалитися вражаючим запасом вітамінів і корисних речовин — заліза, калію, магнію і цинку. Ще один плюс імбиру — його універсальність: свіжий, сушений, в порошку і соку — будь-яка форма кореня піде на користь.

Імбир дійсно позитивно впливає на вагу, про що свідчать результати медичних досліджень. Корінь підвищує швидкість окислення жирів і притуплює голод, що сприятливо позначається на індексі маси тіла.

Мало хто здогадується, що імбир — відмінний засіб від нудоти. Пряність пригнічує неприємне відчуття і стримує наслідки порушення вестибулярного апарату. Також імбир знижує болі при менструальному циклі.

Давно відомий факт, що імбир допомагає боротися з інфекційними захворюваннями. Чашка імбирного чаю з медом і лимоном — відмінний засіб для профілактики і лікування простудних захворювань. А дослідження датських медиків підтвердили, що імбир також ефективний від респіраторних захворювань і дихальних інфекцій.

Майте на увазі, що гострий корінь здатний дратувати слизову оболонку шлунка, тому не варто захоплюватися ним при виразці, гастриті, коліті і інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Під забороною корінь і у тих, хто страждає хворобами печінки і жовчного міхура: імбир посилює секрецію, що може призвести до негативних наслідків.

Якщо ви схильні до будь-яких кровотеч, ваш тиск підвищений або спостерігаються проблеми з серцем — також відмовтеся від спеції.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net