Прогрес

Шість затемнень 2020 року: до чого готуватися українцям

Рік, що настав, ознаменується шістьма затемненнями. Медики просять у ці дні поберегтися людям, що мають проблеми з серцем.

У новому 2020 році очікується два сонячних і чотири місячних затемнення. Перше затемнення відбудеться вже в січні.

Перше напівтіньове місячне затемнення, яке трапиться 10 січня 2020 року, буде найзначнішим місячним затемненням у році, що настав. Його зможуть побачити жителі Африки, Азії, Європи і Західної Австралії.

Друге затемнення року буде також напівтіньовим місячним. Воно настане 5 червня. У півтінь зануриться південний край диска Місяця. Це затемнення буде видно з Африки, Азії, Європи, Індійського океану та Австралії.

21 червня відбудеться вже сонячне затемнення. Місяць закриє диск Сонця не повністю, а так, що по краях буде видно «облямівку», що оточує темний місячний диск. За затемненням можна буде поспостерігати з території Африки, Аравійського півострова і на азіатському континенті.

Четверте затемнення року буде напівтіньовим місячним і станеться в повний місяць 5 липня. Область видимості його пошириться на американський континент і Західну Африку.

30 листопада відбудеться ще одне напівтіньове місячне затемнення. Його можна буде спробувати побачити навіть неозброєним оком.

Закінчиться 2020 рік повним сонячним затемненням 14 грудня. Воно буде видно в акваторії Тихого і Атлантичного океанів, а також його зможуть спостерігати жителі Південної Америки, а також західних країн Африки.

Як відзначають фахівці, під час сонячних затемнень великий ризик серцево-судинних захворювань. Намагайтеся в дні затемнень не нервувати, не пускатися в авантюри і не затівати ризикованих справ.

Астрологи стверджують, що шість затемнень у році — це особлива подія. Крім того, що затемнення створюють надзвичайні ситуації та обставини, вони також допомагають вийти із зони комфорту і зробити крок вперед у розвитку.

Нагадаємо, що оцифрована кінозйомка затемнення Сонця 1900 року.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net