Політика

Шмигаль: Є три сценарії, як жити за пандемії

В уряді закликають прискорити зняття карантинних обмежувальних заходів. Але влада поспішати не має наміру.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відповів на прохання прискорити пом’якшення карантинних заходів, розповівши про три сценарії життя в умовах пандемії.

Карантин в Україні продовжили до 11 травня.

«Мені пишуть численні повідомлення та листи з проханням прискорити процес виходу України з карантину. Цілком розумію причини звернень. Але я також усвідомлюю відповідальність влади за життя і здоров’я українців. Адже на початку травня ми очікуємо пік захворювання, який повинні успішно пройти, щоб почати процес ослаблення обмежень», — написав він у Facebook.

За його словами, два сценарії життя в пандемію Україні не підходять.

«Перший — це йти жорстким шляхом. Залишати все закритим, як це робить Сінгапур або Туреччина… Такий сценарій точно не для нас», — зазначив Шмигаль.

Другий варіант — ліберальний і передбачає повернення до звичного життя і відкриття всіх закладів.

«Піти за прикладом Швеції. Однак зараз у Швеції виявлено понад 18600 випадків захворювань і зафіксовано понад 2100 смертей. Тобто, летальність становить понад 11%. Це уп’ятеро вище, ніж зараз в Україні», — підкреслив прем’єр.

«Третій сценарій — це не вибирати між здоров’ям і економікою, а запускати адаптивний карантин з переходом до нових соціальних норм життя, як це робить більшість країн, зокрема Чехія та Польща, динаміка захворювань в яких схожа на ситуацію в Україні», — зазначив Шмигаль.

Він підкреслив, що поступове зняття обмежень дасть владі можливість постійно контролювати ситуацію із захворюваністю і в разі спалахів оперативно їх локалізувати.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net