ГоловнеПолітика

Шмигаль зустрівся з Вселенським Патріархом Варфоломієм

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час свого візиту до Туреччини зустрівся з Вселенським Патріархом Варфоломієм. Зустріч відбулася в неділю. Глава уряду відвідав Патріарший храм Святого Георгія Вселенського Православного Патріархату, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

Шмигаль висловив подяку Патріарху за надання Томосу про автокефалію Православної Церкви України і за підтримку процесу її визнання іншими помісними церквами.

«Надання Томосу про автокефалію відкрило нові перспективи для більш гармонійного розвитку християнства на українських землях і повного задоволення духовних потреб вірянами, які дотримуються візантійської духовної традиції», — сказав під час зустрічі глава Кабміну.

Прем’єр також подякував Варфоломію за запрошення взяти участь у святковій літургії з нагоди престольного свята — Дня пам’яті апостола Андрія Первозванного.

«Особистість апостола Андрія Первозванного для всіх українців та Української Церкви зокрема є такою ж знаковою, історично і духовно вагомою, як і для Церкви-Матері», — зазначив Денис Шмигаль.

Також під час розмови він наголосив, що важливим фактором розвитку релігійних процесів в Україні стало функціонування Ставропігії Вселенського Патріархату в Києві.

Крім того, прем’єр висловив надію, що Вселенський патріарх Варфоломій на запрошення президента України відвідає нашу країну.