Світ

Шотландські виробники алкоголю стали випускати антисептики

Дефіцит на дезінфікуючий засіб спонукав компанії, що виробляють джин і пиво, перейти на випуск антисептичного гелю.

У Шотландії лікеро-горілчаний завод Verdant Spirits перепрофілював виробництво з джина на дезінфікуючий засіб для рук через дефіцит антисептика. Про це повідомляє ВВС.

Власник Ендрю Макензі дізнався інгредієнти, необхідні для виробництва, на веб-сайті Всесвітньої організації охорони здоров’я. Компанія сподівається виробити 400 літрів антисептичного гелю, починаючи з цього тижня.

Однак, він скаржиться, що, як виробник алкоголю, він все ще зобов’язаний платити мито за спирт, який використовується при виробництві дезинфікуючого засобу для рук, однак, сподівається, що ця проблема буде вирішена.

Таке ж рішення прийняла пивоварня BrewDog. У компанії заявили, що будуть роздавати продукт тим, хто його потребує, безкоштовно.

«Щоб допомогти з дефіцитом, ми тільки почали працювати над виготовленням дезинфікуючого засобу на нашому спиртзаводі в Шотландії», — йдеться в повідомленні виробника в Instagram.

В пивоварні відзначили, що вирішили зробити все можливе, щоб спробувати допомогти якомога більшій кількості людей бути в безпеці.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net