Men's & Women's

Штучний інтелект у моделях SEAT буде стежити за втомленими водіями

Нове програмне забезпечення повинно значно скоротити число аварії через втому водіїв.

Команда проекту Xplora, створеного SEAT для кооперації зі стартапами, які працюють над автомобільними технологіями майбутнього, об’єдналася з ізраїльської Eyesight Technologies для створення принципово нових систем контролю за станом водія, інформує Ukr.Media.

Розроблене в рамках співпраці програмне забезпечення зможе не тільки визначити, заснула людина чи ні, але і «зрозуміти», чи бачить вона пішохода, який наближається до авто.

Штаб-квартира Eyesight Technologies знаходиться в Ізраїлі. Стартап розробляє системи стеження за діями водія, які використовують технології комп’ютерного зору і штучного інтелекту. Наприклад, їх програмне забезпечення в режимі реального часу аналізує рухи людини, визначає напрям погляду, відкриті або закриті очі, а також з якою частотою людина моргає.

Алгоритм здатний визначити, коли водій заснув або відволікся, а також чи бачить він пішохода, який наближається до автомобіля чи ні.

Крім цього, система розпізнає різних водіїв і обирає необхідні налаштування кліматичної установки, положення сидінь, керма і дзеркал. У SEAT впевнені, що вдосконалення таких систем дозволить значно скоротити число дорожньо-транспортних пригод, що відбуваються із-за неуважності — їх частка у загальній кількості становить 36 % (дані по Великобританії).

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net