Аналітика

Швеція закрила вугільні електростанції

До 2025 року або раніше очікується, що ще шість країн візьмуть приклад зі Швеції, зокрема Франція (2022), Словаччина і Португалія (2023), Великобританія та інші.

Швеція стала третьою європейською країною після Австрії і Бельгії, яка закрила всі вугільні електростанції. Перестала працювати електростанція Värtaverket компанії Stockholm Exergi у Стокгольмі, пише Electrek.

Країна зробила це за два роки до запланованого терміну.

«Наша мета полягає в тому, щоб уся наша продукція вироблялася з поновлюваних або перероблених джерел енергії. Ця станція давала жителям Стокгольма тепло й електроенергію протягом тривалого часу. Сьогодні ми знаємо, що повинні припинити використання всіх видів викопного палива, тому від вугілля необхідно поступово відмовлятися», — розповів генеральний директор компанії Stockholm Exergi Андерс Егельруд.

За даними Europe Beyond Coal, до 2025 року або раніше очікується, що ще шість країн візьмуть приклад зі Швеції, зокрема Франція (2022), Словаччина і Португалія (2023), Великобританія (2024), Ірландія (2025) та Італія (2025).

Нагадаємо, що в німецькому Хімічному інституті суспільства Макса Планка назвали головну причину щорічної смерті 8,8 мільйона людей. Фахівці відзначили, що головною причиною передчасної смерті мільйонів осіб, яку можна усунути, є глобальне забруднення повітря. Саме воно скорочує життя людей у середньому на три роки. Дослідження показують, що тверді частинки від спалювання нафти, газу і вугілля, що потрапляють у легені, скорочують життя людини на рік.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net